De FAMA organisatie

 

Wij zijn een pure vrijwilligersorganisatie. Zowel de leden van het stichtingsbestuur als alle medewerkers werken daadwerkelijk mee aan de invulling van de doelstelling.
Ook de auteurs werken niet tegen betaling maar krijgen wel een aantal exemplaren van hun boek ter beschikking.


Hoe werkt FAMA?

 

Door de onderwerpen waarop FAMA zich richt, is de doelgroep beperkt. Daarom is enkele jaren geleden besloten over te gaan op 'Printing on Demand' (PoD). Dit is een druktechniek waarbij de kosten nauwelijks afhankelijk zijn van de oplage en er per boek nabesteld kan worden. Dit betekent dat er van de nieuwere titels geen dure voorraden zijn die een groot beslag op het beperkte kapitaal van FAMA leggen. Een boek wordt pas gemaakt wanneer het besteld is.
De oudere titels heeft FAMA nog wel in voorraad (in Koudekerk a/d Rijn).
Het naast elkaar bestaan van verkoop uit voorraad en verkoop via PoD is een van de redenen waarom FAMA begin 2014 besloten heeft de boeken niet langer via de firma Van Emden te verkopen. Alle verkoop gebeurt nu via onze webwinkel en is vrijwilligerswerk. U plukt daar als klant de voordelen van in de vorm van lage prijzen inclusief verzendkosten (binnen Nederland) en/of administratiekosten.

 

Het FAMA team

 

Anky Fokker, redactie
Chris Beresford, vormgeving

Erik Schrama, penningmeester en verkoop
Frans Krap, redactie
Henk Kreuger, redactie

Marjolein Fagel, secretaris

Paul Marselje, voorzitter
Teun Sterk, ict en verkoop